Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Babushkablue Batman

V: GD CH Twili Prince of Penzance
M: GD CH Babushkablue Lady Diana
DoB: 08-09-2016
Fokkers: Lynda DuVallier & Michael Auld
 

Mijn doel is om bovenal gezonde katten te fokken, waarbij ik zoveel mogelijk de GCCF standaard (de oorspronkelijke, Engelse rasstandaard) voor de Russisch Blauw en Zwart probeer te benaderen. Dat betekent ook, dat ik mijn meisjes zoveel mogelijk wil verparen aan katers die onverwant zijn, maar liefst wel een Engelse stamboom hebben. In 2017 heb ik een uitstapje gemaakt met Beruthiel naar een Europees gefokte kater. Er zijn tragisch weinig katers beschikbaar die ik passend vind en waar ik toegang toe heb en dat is ook de reden van het uitstapje. Het leverde een kerngezond en leuk nest op, dat moet worden gezegd, maar mijn hart ligt toch bij de klassieke Engelse uitstraling. En daarom ben ik op zoek gegaan naar een eigen, aan mijn poezen onverwante, dekkater. Ik moest dan ook een aanbod voor een Engels gefokte Russisch blauw kater afslaan, omdat hij een gemeenschappelijke voorouder in zijn stamboom had die ik ook al in mijn poezen heb. Daarmee zou het inteeltpercentage drastisch toenemen en ook het risico op Patella Luxatie. (Zie daarover de pagina Ziekten bij de Rus, onder het kopje De Russische kat).

En dus begon ik te zoeken naar een fokker in Australie. Ik had al contact met Lynda DuVallier van de Babushkablue cattery, vooral vanwege haar prachtige Russisch Blauwen, Witten en Zwarten en de prachtige foto's die zij van haar dieren weet te maken.
Di Stokes, een andere Russisch Blauw fokster in Australie, heeft een goed woordje voor mij bij Lynda gedaan. Ik nam contact met Lynda op omdat ik wanhopig nieuwe en gezonde lijnen zocht.
Daarnaast had ik al besloten om de Zwarte Rus te willen promoten en dus vroeg ik specifiek of ik een Zwarte Rus kater van haar kon kopen voor de fokkerij.
Lynda had nog nooit eerder een kat voor de fok verkocht, dus vroeg ze bedenktijd, ook om te overleggen met haar man. Ze begreep heel goed dat mijn pleidooi vooral verband hield met de gezondheid van het ras en de broodnodige verbreding van de genenpoel.

Begin 2017 begonnen we met serieuze gesprekken en net voor de zomer vroeg Lynda mij of ik niet in plaats van een kitten, liever Batman wilde overnemen. Een prachtige zwarte kater van bijna een jaar oud en met een prachtige stamboom en al ervaring op showgebied.

Ik was daar uiteraard ontzettend blij mee!
Een stoere kater met een superkorte en superglanzende vacht, met karakter en bovenal zonder extreme kenmerken. Iets dat we tegenwoordig te veel zien in de Rus. Russen met rattenkoppen, zonder snorhaarkussentjes of kin en te kleine oren, of grote oren die aan de zijkant van de kop zijn geplakt. Of het tegenovergestelde, Russen met enorme snuiten die zowat een derde van de kop beslaan en met konijnenoren!

En dus was ik helemaal in de wolken en na lang wachten kwam dan op vrijdag 20 oktober 2017 Batman aan uit het warme Brisbane op een koud en nat Schiphol en na een rit van nog eens een uur, in Cattery Mithrim en in zijn eigen kamer. Een koud en nat Nederland, maar met een warm welkom en wijdopen armen!
Inmiddels is het eerste nest van Batman en Beruthiel geboren en ik ben er ontzettend blij mee. Ik verwacht meer prachtige en gezonde Russisch Blauwe en Zwarte kittens te fokken met Batman en mijn meiden!

Batman staat onder contract en is NIET beschikbaar voor buitendekkingen!

Batmans' nakomelingen worden in beginsel NIET VOOR DE FOK verkocht en mogen gecastreerd/gesteriliseerd verhuizen naar hun nieuwe personeel.