Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Russisch blauw, Engels type

Mijn doel is het fokken van het oude Engelse type dat nog steeds wordt gefokt en dat moet voldoen aan de rasstandaard van de GCCF. De Russisch blauw is een kortharige kat van het oosterse type, maar hij is niet zo extreem gebouwd als de Siamees en andere oosterse katten. 

Het lichaam is lang en elegant, met gemiddeld zware botten. Een goede Russich blauw moet elegant zijn en een edele uitdrukking hebben.
De poten zijn lang met kleine ovale voetjes en de staart is  lang en loopt taps toe. 

De kop heeft een korte wig met een convexe hoek vanaf de bovenkant van de ogen naar de neus. De neuslijn is recht. De oren zijn grote en puntig en staan verticaal op het hoofd geplaatst (evenwijdig aan de kaaklijn). 

De kop zelf is vrij plat en de oren zijn dunbehaard en doorschijnend. De Russisch blauw heeft prominente snorhaarkussentjes, stevige kin en grote heldergroene amandelvormige ogen. 
Het neusje is grijs en de voetzooltjes zijn lavendelkleurig.

De vacht van de Russisch blauw verschilt van dat van elk ander ras, omdat het kort, dik maar fijn van structuur is waarbij de vacht zacht en zijdeachtig is met een zilveren schijn. Omdat de vacht dubbel is, staat de vacht rechtop. De kleur van de vacht is middenblauw. Door het ontbreken van pigment in de haartoppen, de zogenaamde tipping, ontstaat een zilverschijn over de vacht.

De blauwe kleur moet zo veel mogelijk tot aan de huid doorlopen.