Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Over mij

In 2010 kocht ik mijn eerste Russisch blauw katertjes, de broertjes Kirill en Grigory. Ik had al veel eerder kennis gemaakt met Russisch Blauwe katten. Een collegaatje van mij, had een drietal Russen gekocht bij een fokster die wegens gezondheidsredenen moest stoppen met de cattery. Ik was 21 jaar oud toen ik ze zag en ik was danig onder de indruk. Wat een prachtige katten waren het! Staalblauw met glinsterende vacht, prachtige smaragdgroene ogen. Elegant en een koninklijke uitstraling, prachtig!

Maar voordat ik zover was om zelf Russen aan te kunnen schaffen, hebben veel huisdieren de revue gepasseerd. Een hond, huis-tuin- en keukenkatten (beiden 2e en 3e hands), parkieten (die ik kweekte), een Grijze Roodstaart en later nog een kamer vol raskonijnen (Blauwe en Opaal Rexen) die ik ook fokte en showde.
Daarnaast heb ik nog twee KWPN merries gehad waar ik wat veulentjes mee heb gefokt.

In 2010 dus mijn eerste Russen en eind 2011 kwam daar een eerste fokpoesje bij. Loesje was de start van de cattery. Ontpopte zich van angstig en schuw poesje tot de baas van de hele cattery (mijzelf incluis).
Alle drie de Russen waren een combinatie van Australische en Engelse lijnen. De Australische lijnen zijn feitelijk terug te herleiden naar Engelse lijnen, maar dat is vaak toch wel een aantal generaties terug.

Tot eind 2015 heb ik met de cattery in een flat in Leiden gewoond. Maar mijn verlangen naar meer ruimte voor de katten en de aanschaf van een eigen dekkater, hebben mij doen besluiten om op zoek te gaan naar een woning met tuin. Mijn broer Rick heeft me weten over te halen om naar Zoetermeer te verhuizen. Ik woon nu in een fijne 5 kamer woning met grote tuin. In de wijk waar ik nu woon is het groen, ruim opgezet en rustig.

In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan met fokken en showen van dieren. Met het fokken van de Rex konijnen ben ik 7 jaar bezig geweest. Daarnaast heb ik een aantal katten in huis genomen afkomstig uit een situatie van mishandeling, verwaarlozing, etc. Dat waren niet de makkelijkste katten van karakter, maar uiteindelijk heb ik ze allemaal wel 'goed' gekregen.
Alle ervaringen die ik in de loop van de jaren heb opgedaan, kan ik dan ook goed inzetten voor de cattery.