Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Hector of Burmy's Home

 Deze lieverd heeft drie jaar in cattery Mithrim gewoond en was het vaste speelkameraadje van eigenlijk alle katten, maar in het bijzonder van Dani en Ricky.

Hector is een chocolate Burmese, geboren op 28 mei 2018 en gefokt door Chrisje en Martin Daman van Cattery Burmy's home te Antwerpen.

Ik kende Chrisje en Martin al langer en vond hun Burmezen ontzettend mooi. En toen ik dacht om er een katertje bij te nemen als gezelschap voor Batman (in eerste instantie), heb ik de stoute schoenen aangetrokken en bij Chrisje een verzoek gedaan voor een chocolate katertje. En zo is Hector hier gekomen.

Jammer genoeg ging het met Batman niet zo goed. Batman vond hem iets te leuk en omdat Hector toen nog maar een Hectortje was, heb ik hem in de groep geintroduceerd en in eerste instantie ging dat eigenlijk hartstikke goed en werd hij op een hele natuurlijke manier opgenomen door de groep.

Net iets intenser dan de Rus, een clown pur sang, pittig maar heel erg lief karakter, erg sociaal en net een sumo-worstelaar, zoals hij door de kamer stapt en de Rus van zijn keuze 'overhaalt om te gaan spelen. Heerlijk opgeruimd mannetje.

Hector ging ook naar shows, hij vindt het mooi om aandacht te krijgen en ligt ook in zijn bench te genieten. Hij heeft uiteindelijk twee punten voor de kampioenstitel gehaald en toen brak covid-19 uit. 
Aan het eind van 2020 ging het mis tussen hem en Ricky. Ricky was inmiddels bevallen van haar eerste nestje en toen de kittens een week of 7 oud waren, ontsnapten zij de woonkamer in, met Ricky in hun kielzog. Ik was toen al een paar weken begonnen met een langzame introductie, maar de kittens hadden er duidelijk andere gedachten bij. Helaas was dit voor Ricky te veel en zocht ze de confrontatie met Hector, met een behoorlijk vechtpartij tot gevolg. Ik heb driekwart jaar geprobeerd hem van het trauma af te helpen, maar met al mijn kennis en kunde (dit is nl niet de eerste keer dat dit in mijn cattery is gebeurd, maar de vorige keer heb ik het wel weer goed kunnen krijgen) heb ik beide katten niet meer tot elkaar kunnen bengen. Hector is daarom herplaatst, samen met zijn dikke vriendin Dani (Danuin).
Hij leeft nu een zorgeloos leventje in Dordrecht bij Fred en Annegret.
Vanaf hun eerste bezoek was er een duidelijke klik en ik ben blij met de regelmatige updates en fotootjes.