Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Mithrim Ithil Glir 

V: Babushkablue Batman (Fiv/Felv negatief; HCM/PKD, PL negatief
M: Roberta Sky Secret/Bobbi (Fiv/Felv negatief, HCM/PKD, PL negatief)

geboren 22-11-2022 

Ithil Glir is de laatste nakomeling van Batman. Hij is geboren via een keizersnee op 22 november '22. Een bijzondere datum voor een bijzondere kater. Hij is een combinatie van Australische lijnen en Russisch/Europese/Engelse lijnen. Zijn moeder is niet helemaal het type Rus dat ik nastreef, maar Batman heeft zijn stempel stevig op zijn nakomelingen gedrukt. Ithil Glir (Lied van de maan) heeft een mooie korte wig, brede kaken en zijn oorstand is mooi recht. Zijn oogkleur begint nu te ontwikkelen. Hij is nog jong, maar ik hoop met hem een waardige opvolger te hebben van zijn vader.
Zijn vacht heeft duidelijk de invloeden van de Russische kant meegekregen. Een hele dikke dicht ingeplante vacht met veel tipping. En de vacht is superzacht. Zijn karakter is super. Ithil Glir is heel zachtaardig en sociaal. Houdt van knuffelen en van spelen.

Op termijn (eind 2024) is Ithil Glir beperkt beschikbaar voor buitendekkingen. Dit op basis van passende stambomen en gezondheidscertificaten. Ithil heeft een kleine 'nose-bump', voor de fokkers iets om mee te nemen in de overwegingen. Of hij dit sterk vererft, is nu nog niet te zeggen. Zijn ouders hebben rechte profielen, maar er zit in zijn lijnen wel Engels bloed, waarmee de afkomst van het bultje is verklaard. Zodra zijn eerste kittens zijn geboren zal ik de ontwikkeling van hun profiel afwachten en erover berichten op de pagina over de nesten.