Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Ch. Mithrim Beruthiel Boginja.


Beruthiel Is een nakomeling van Loesje en Sivi en is geboren in 2013.
In 2014 kreeg zij haar eerste nest (het C nest) met 4 kittens.
Daarna heeft ze nog het E nestje gekregen met daarin 5 kittens. Als laatste kreeg zij het eerste zwart en blauwe G nestje bij Mithrim. Ze heeft toen een keizersnee gehad. Omdat de kittens zo groot waren heeft de dierenarts destijds aangeraden een andere kater te zoeken, omdat ze vermoedde, dat ze bij een volgend nest opnieuw een keizersnee zou moeten ondergaan.
In de jaren in de cattery, werd Beruthiel meer en meer gespannen. Ik kon wel met haar werken en de spanning af laten vloeien, maar met nesten was het voor haar heel erg moeilijk om van de afzondering met haar kittens, weer terug in de groep te komen. Na het laatste nest, wat vanwege de keizersnee nog extra stress met zich bracht, heb ik haar laten steriliseren en heb ik haar herplaatst.
Ze liet in de herstelperiode van de sterilisatie steeds meer zien, het catteryleven niet meer te willen. Vanuit haar stress reageerde ze agressief op het horen of ruiken van de andere bewoners van de cattery.
Beruthiel woont nu alweer een aantal jaar in Belgie, bij Sandra en Luc en hun kinderen en heeft het helemaal voor het zeggen, lekker in haar eentje. Ze is ontspannen en gehecht aan haar mensen en wordt door hen vreselijk verwend met aandacht. Een beter leven had ik haar niet kunnen geven.