Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Fokbeleid

Alhoewel de fokverenigingen het toestaan dat per poes per 2 jaren drie nesten mogen worden gefokt, fok ik niet meer dan 1 nestje per poes per jaar.
Daarbij kijk ik ook naar de poes. In de afgelopen jaren hebben poezen ook een jaar overgeslagen omdat zij duidelijk niet toe waren aan een nest.
Dat betekent dus ook, dat geinteresseerden in een kitten van Mithrim veel geduld moeten hebben. Het welzijn van de poezen gaat altijd voor.
Productie draaien of vermeerderen ben ik geen voorstander van, zeker niet wanneer het ten koste gaat van de gezondheid van de poes en de andere katten in de cattery.

Fokken brengt veel stress met zich mee voor alle katten in het huishouden. Het zoveel mogelijk in harmonie houden van de situatie waarin de katten leven is daarom erg belangrijk. 
Op dit moment heeft de cattery slechts 2 fokpoezen beschikbaar, waarvan 1 een dochter van Batman, dus voor haar moet ik op zoek naar een passende kater van een andere katereigenaar. Mijn andere fokpoes heeft diverse gezondheidsonderzoeken ondergaan en kan binnenkort op bezoek bij Batman.