Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Batman, zwarte Rus
V: GD CH Twili Prince of Penzance

M: GD CH Babushkablue Lady Diana
DoB: 08-09-2016

Omdat ik de Zwarte Rus erg mooi vond en nog steeds vind, besloot ik in 2017 een Australische cattery te benaderen voor een Zwarte Rus kater. Dat werd Batman.
Een stoere kater met een superkorte en superglanzende vacht, met karakter en bovenal zonder extreme kenmerken. Iets dat we tegenwoordig te veel zien in de Rus. Russen met rattenkoppen, zonder snorhaarkussentjes of kin en te kleine oren, of grote oren die aan de zijkant van de kop zijn geplakt. Of het tegenovergestelde, Russen met enorme snuiten die zowat een derde van de kop beslaan en met konijnenoren!
En dus was ik helemaal in de wolken en na lang wachten kwam dan op vrijdag 20 oktober 2017 Batman aan uit het warme Brisbane op een koud en nat Schiphol en na een rit van nog eens een uur, in Cattery Mithrim en in zijn eigen kamer. Een koud en nat Nederland, maar met een warm welkom!
Inmiddels is Batman gecastreerd. Het leven als open kater beviel hem steeds minder en hij had duidelijk behoefte aan meer contact met de andere katten. Hij heeft maar 2 nesten voortgebracht, maar stuk voor stuk mooie kittens. Zijn laatste zoon, een blauwe, gaat als het even meezit, vader opvolgen.
Ik had graag nog een Zwarte Rus poes gehad in de cattery, maar dat was me niet gegund. Gelukkig heb ik ook nog een dochter van Batman, Ricky.
Inmiddels is Batman alweer een aantal maanden geleden herplaatst en woont hij nu bij zijn nieuwe eigenaar Ron en geniet hij van het leven als huiskat.