Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Mithrim Danuin (Dani)

Mithrim Danuin is op 10 juli 2015 geboren uit Kashyk Palyakov Tovarich (Rusty) en GIC Lyusya Yelena Dunoe (Loesje). Danuin is een bijzonder zelfverzekerd en karaktervolle poes. Ze is behoorlijk groot en heeft een stevig fundament. Ze is duidelijk kind van de 'alpha' poes en komt met veel ondeugende streken weg. Ze heeft een mooie korte en brede snuit, korte wig, mooi geplaatste oortjes en een prachtige volle vacht, hoewel wat donker. Haar oogkleur is mooi intens groen. Het was dan ook de bedoeling dat ik haar zou inzetten voor de fok.

Jammer genoeg had Dani daar andere gedachten bij. Na meermalen bij Batman op bezoek geweest te zijn, bleek zij niet drachtig te kunnen raken vanwege een verdikte baarmoederwand. Zij is dan ook in 2019 gesteriliseerd. Toen Hector als kitten in de groep kwam, nadat het bij Batman niet helemaal lekker liep, ontfermde zowel Loes als Dani zich als surrogaatmoeder over Hector. Dat is tot aan de herplaatsing van beide katten zo gebleven.

Door Hector is Dani meer uit haar schulp gekropen. En Hector zocht Dani altijd op als hij vond dat hij 'steun' nodig had en bij zijn 'pleegmoeder' even moest 'drinken' om troost te vinden. Het was dan ook logisch om beiden gezamenlijk te herplaatsen toen het moment daar was. Voor mij een pijnlijk besluit, maar uiteindelijk voor alle partijen en vooral voor Dani en Hector en hun nieuwe ouders, de beste uitkomst.

Foto Marian Draat