Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Alleen?

Het heeft mijn voorkeur niet om katten alleen te houden. Een kat is een solitaire jager, maar geen solitair wezen.
Om die reden verkoop ik kittens per 2 en herplaats ik liefst ook per 2 of naar aan huis waar al een kat is die niet veel ouder of jonger is dan de kat die wordt herplaatst.

In sommige gevallen ontkom ik er niet aan om katten alleen te herplaatsen. Tot nu toe is dit in de 10 jaar dat ik een cattery heb, 1 x gebeurd. 
De betreffende poes had tijdens haar eerste nest een vervelende ervaring en had daardoor zoveel stress opgebouwd, dat zij de groep aanviel. Ik heb een kattengedragstherapeute ingehuurd en drie maanden lang hard gewerkt om haar terug in de groep te krijgen. Dat is gelukt en in die tijd heb ik haar gedrag heel goed leren 'lezen'. Na een aantal jaar en een verhuizing naar mijn huidige woning, zag ik aan haar, dat ze niet gelukkig meer was in de groep. Ze bouwde weer spanning op en haar stressniveau daalde niet meer naar een niveau, waarmee ze zich in de groep zou kunnen handhaven. Ze was op dat moment drachtig van wat haar laatste nest zou zijn en ik besloot om haar, nadat ze haar moederrol had vervuld, rust te gunnen bij nieuwe eigenaren. De laatste periode in de cattery, merkte ik dat zij heel erg van streek en boos raakte als ze de andere katten rook en hoorde. Het besluit om haar alleen te plaatsen, was ook een goed besluit. Toen ik haar naar haar nieuwe eigenaren ging brengen, viel me op dat ze in haar nieuwe huis ook constant op zoek was naar andere katten. Zo erg was ze gestrest geraakt in de cattery en had ze zich onveilig gevoeld. Tot op heden is zij alleen bij haar gezin en geniet ze van haar status als enige kat. 

.