Voor gezonde en sociale Russen met een koninklijke uitstraling

Veilig naar buiten

Te vaak hoor ik verhalen over kattenkopers, die hun raskat vrij buiten laten lopen en waarvan de kat door een auto wordt overreden.
Als fokker raakt mij dit erg, immers, de nesten zijn zo gewenst en de meeste fokkers denken ruim voordat een poes wordt gedekt, na over de juiste combinatie.
Al mijn katten krijgen een optimale verzorging, maar een drachtige poes vraagt nog meer. Als de kittens worden geboren, is het elke keer weer een wonder. De liefde van de moederpoes voor haar kittens, de nachten waken zijn dan snel vergeten. De weken erna zijn er diverse mijlpalen.. Dag 10, de oogjes gaan open. Drie weken oud, langzaam wennen aan vast voedsel. Dan de wormenkuurtjes en op week 9 en 12 de entingen en de chip. De namen verzinnen, stambomen aanvragen en dan op zoek naar de juiste eigenaar. Ik gun mijn katten gouden mandjes bij hun nieuwe mensen.
Ik verlang dan ook, dat katten die ik heb gefokt, niet vrij buiten mogen lopen. 
Maar ik kan me voorstellen dat je je kat toch een frisse neus wil laten halen. Er zijn tal van mogelijkheden om je balkon of je tuin katvriendelijk te maken en af te schermen. Een kat kan dan naar buiten, maar wel veilig blijven. Er zijn Facebookpagina's over dit onderwerp. Google kan ook een uitkomst zijn. Er zijn meerdere professionele aanbieders van tuinafscherming. 

Als je last hebt van buurkatten in je tuin, dan kan dit stress veroorzaken bij jouw binnenkat. Plak in dat geval de ramen af, zodat je kat de buurkatten niet kan zien. Ik heb zelf ervaring met buurkatten die mijn katten die in de ren zaten, zaten uit te dagen. Een emmertje water doet dan wonderen. Ik ben niet verantwoordelijk voor de katten uit de buurt en dus zorg ik er voor, dat zij uit mijn tuin blijven. Als dat dan betekent dat er water over een buurkat heen gaat, dan is dat maar zo.